Mazlumder Konya Şube Nakba günü Basın Bildirisi

15 Mayıs NEKBE (Büyük Felaket) Günü, Sadece Filistinliler için Değil Tüm Dünya İçin Felaket Günüdür
İngiltere Hükümeti’nin 1917 yılında ilan ettiği Balfour Deklarasyonu ile Filistin topraklarından Filistinliler çıkartılarak Dünya’nın pek çok yerinden getirilecek olan Yahudilere tahsis edildi.
2. Dünya Savaşı’na kadar bu Deklarasyon doğrultusunda Dünya’nın pek çok yerinden yığınlar halinde getirtilen Yahudiler, o toprakların binlerce yılık sakinleri olan Filistinlileri, İngiliz manda idaresinin yardımı ve göz yummasıyla tehdit ederek ve öldürerek yurtlarından söküp attılar.
Yüzyıllar boyu Batı toplumları içinde gettolarda yalıtılmış hayatlar yaşayan, en küçük ekonomik veya siyasi krizde içinde yaşadıkları toplumların nefret ve şiddetine maruz kalarak ağır bedeller ödeyen, 2. Dünya Savaşı’nda ise soykırıma tabi tutuldukları iddiasında olan Yahudilere, savaş sonrasında, Filistinlilerden zorla boşaltılmış topraklarda İsrail adlı Siyonist işgal devleti kurduruldu.
Böylece Batılılar, hem tarihi olarak nefret ettikleri bir topluluktan kurtulmuş oldular, hem Savaş sırasında işledikleri soykırım nedeniyle vicdanlarını temizlediler hem de savaş suçlarının bedelini Filistinlilere ödeterek hesabı ucuza kapamış oldular.
Batılı devletler eliyle Filistinlilere karşı uygulanan bu acımasız ve haksız vatansızlaştırma, Filistin topraklarında yüzyıllarca barış içinde yaşayabilen farklı din ve kültürden gelen insanları birbirine düşmanlaştırmak suretiyle sadece Filistin’de değil tüm Dünya’da beraber yaşama kültürünü zehirledi, berhava etti ve Dünya barışını halen tehdit etmekte olan en büyük haksızlığın tohumunu ekti.
Siyonist işgalin sonuçları, bugün itibariyle,
6 milyonu mülteci kamplarında yaşamak zorunda bırakılmış sürgün bir halk demektir,
Milyonlarcası kendi vatanında aşağılanmış, esir edilmiş bir halk demektir,
On binlerce ölü, yaralı ve tutsak demektir,
Nükleer ve kimyasal silahlarla yok edilmiş bedenler ve kirletilmiş çevre demektir,
Dünya egemenlerinin hukuk ve adalet konusundaki ikiyüzlülüğü demektir,
Yok sayılmış uluslararası kurumlar demektir,
İğfal edilmiş insani hukuk ve uluslarasarı hukuk demektir,
Örülmüş duvarlar demektir,
Yok edilmiş beraber yaşama iradesi demektir,
İmha edilmiş Dünya barışı demektir.
Bu gün gelinen noktada Dünya barışı Filistin topraklarında tekrar toplumlar arasında barışın sağlanmasına yani Syonist işgalin son bulmasına bağlıdır. Barış, bölünmüş bir Filistin ile değil Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi toplulukların barış içinde beraber yaşayacağı bir Filistin ile mümkündür.
Mazlumder olarak, özgür ve bağımsız Filistin devletinin kurulacağı, Siyonizmin Filistinliler üzerindeki zulmünün son bulacağı bir Dünya’nın arayış ve çabasında olacağımızı bildirir, İsrail zindanlarında hakları için mücadele eden onurlu esirlere zaferler dileriz.

Mazlumder Konya Şubesi Başkanı
FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2012-05-15
Adres: Şems-i Tebrizi Mahallesi Mazhar Babalık Sokak Adalet İşhanı Kat:1 No: 12 Daire 109 Karatay/KONYA