KUDÜS ÜMMETİN ORTAK DEĞERİDİR

Filistin topraklarını işgalin yolunu açan Balfour Deklarasyonu ve Kudüs’ün işgalinin 100. Yılında işgalci İsrail’in en büyük destekçisi olan ABD yönetimi, BM kararlarına rağmen, Tel Aviv’deki büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını içeren Kudüs Büyükelçilik Yasası'nı 22 yıl sonra onaylamıştır.

ABD yönetimi ve Trump'ın bu işlemi, nasıl bir kırılmaya yol açacağını bilerek, kasten ve taammüden yaptığını biliyoruz. Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’ün Müslümanlardan ve Hıristiyanlardan arındırılarak Siyonist Yahudilerin hizmetine ve tek bir dine has kılınma çabası vardır.

Tarih boyunca yaşadığı kısa süreli kırılmalara rağmen, farklı din ve inanışların bir arada yaşadığı bir ihtiram evreni olan Kudüs, aynı zamanda birçok medeniyet için bir ‘Barış Yurdu’ yani Daru's Selam olmuştur. Ancak 1947 yılında Birleşmiş Milletlerin Kudüs' ü uluslararası bölge ilan etmesinden bir sene sonra İngilizler eliyle kurulan Siyonist devlet, 1967'de Doğu Kudüs'ü de işgal ederek şehrin tamamını gasp etmiştir. Bütün bu süreç boyunca, Kudüs topraklarında yüzyıllardır süren barış yerini sayısız ölüm ve ilticaya bırakmış, Filistin halkı ise haklı mücadelesinden bir adım dahi geri atmamış ve yıllar boyu süren direnişini devam ettirmiştir. Bütün bu baskı ve zulme rağmen tek vücut olarak ayakta duran Filistin direnişi tüm Müslümanlar için Kudüs davasında ve Mescid'i Aksa kavgasında aydınlatıcı bir meşale olmuştur.

Çok iyi biliyoruz ki ABD yönetiminin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması dahil, bölgedeki bütün politikalar küresel güçler tarafından işgalcinin güvenliği çerçevesinde şekillendirilmektedir ve Siyonist çete, varlığını borçlu olduğu terörist eylemlerle yalnızca Filistin topraklarında değil bütün bölgede barışı tehdit etmekte, huzuru bozmaktadır.

ABD'nin Trump eliyle tek taraflı olarak gerçekleştirdiği bu tasarrufun ne hukuki ne de meşruiyyet temeli yoktur.

MAZLUMDER olarak Kudüs'ün statüsünün korunması gerektiğini bu yükün de sadece mazlum Filistin halkının değil, tüm ümmetin boynunda bir borç olduğunu hatırlatırız. Başta Türkiye olmak üzere Sünni-Şii tüm İslam dünyası, ABD'nin ve Siyonist İsrail'in bu hamlesine karşı tek vücut olmalıdır.

M.Selman Dağlı

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2017-12-07
Adres: Şems-i Tebrizi Mahallesi Mazhar Babalık Sokak Adalet İşhanı Kat:1 No: 12 Daire 109 Karatay/KONYA