ZALİMLİK, İSRAİLİ’İN DEĞİŞMEZ SIFATIDIR

Basına ve Kamuoyuna,

MAZLUMDER KONYA ŞUBESİ BAŞKANI DERVİŞ ARGUN’UN 1200 FİLİSTİNLİ MAHKÛMUN “MAHKÛMLAR GÜNÜ”NDE AÇLIK GREVİNE BAŞLAMASI VE “FİLİSTİNE HOŞGELDİNİZ”KAMPANYASI ÇERÇEVESİNDE FİLİSTİN’E GİTMEK İSTEYEN İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARININ ENGELLENMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMASIDIR ZALİMLİK, İSRAİLİ’İN DEĞİŞMEZ SIFATIDIR
:

ZALİMLİK, İSRAİLİ’İN DEĞİŞMEZ SIFATIDIR

İsrail hapishanelerinde mahkûm ya da tutuklu bulunan Filistinli sayısı 10.000 civarındadır. İsrail askeri mahkemeleri bir zanlının 6 aya kadar gözaltında tutulmasına karar verebilmekte ve bu kararını sonsuz yineleyebilmektedir. Bu durumda da çok sayıda Filistinli, hiçbir yargılama yapılmadan yıllarca İsrail hapishanelerinde tutulabilmektedir.
Hiçbir hukuki zemine dayandırılması mümkün olmayan bu insanlık dışı uygulama sayısız zulüm ve mağduriyetlere sebep olmaktadır.

Yaşadıkları zulümlere dikkat çekmek isteyen Filistinliler 17 Nisan gününü “mahkûmlar günü” olarak adlandırmışlardır. Bu gün, İsrail hapishanelerinde bulunanlardan 2.300 tanesi bir günlük açlık grevi yapmaktadırlar. Bu 2.300 kişinin dışında kalan 1.200 kişi ise zalim İsrail’i açlıkla dize getirmek için “açlık grevi” ne başlamıştır.

Bir insanın hayatı pahasına göze aldığı eylem artık yapacak başka şeyi kalmadığını gösterir. Vücudun Allah’ın bir emaneti olduğuna bilen, ölümün temenni edilmemesi gerektiğine inan insanların kendilerini açlık grevine mecbur hissetmeleri son bir çırpınış olarak görülmeli ve elinde imkânı olanlar gerekenleri mutlaka yapmalıdır.

Böylesi ağır zulüm altındaki halka destek vermek için dünyanın çeşitli yerlerinden insan hakları savunucuları İsrail işgali altındaki Filistin topraklarına ziyaret amacıyla örgütlenmişlerdir. Kampanyalarının adını “Filistin’e Hoş geldiniz” koyan aktivistlerden 50 tanesi de İstanbul’dan Tel Aviv’e uçmayı planlamıştır. Ancak, pasaportları, uçak biletleri olan bu insanlar uçağa alınmamış ve havaalanından zorla çıkarılmışlardır. Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik hiçbir talebi ve eylemi olmayan bu insanlara yapılan muamele seyahat özgürlüklerinin engellenmesidir ve seyahat hakları ihlal edilmiştir.

Zulümle özdeşleşen İsrail’i “mahkûmlar günü” vesilesiyle bir kez daha kınıyoruz. Sorgusuz sualsiz ve haksız yere İsrail zindanlarında tutulan Filistinlilerin en kısa sürede özgürlüklerine kavuşmasını umuyoruz. Keza, seyahat hakları engellenen, planlandığı şekilde Filistin topraklarına ulaşamayan “Filistin’e Hoş geldiniz” kampanyası katılımcılarına yapılan haksız muameleyi kınıyoruz. İsrail’in bebek öldürmeyi iyi bildiğini en üst seviyede dile getiren siyasi iktidara daha dikkatli davranması gerektiğini hatırlatıyoruz.

Zalimlerin er geç yaptıklarının hesaplarını vereceği ve zulümlerin son bulacağı günlerin mutlaka geleceği unutulmamalıdır.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2012-04-18