SURİYE MADAYA’DA SAVAŞ SUÇU İŞLEYENLERİ LANETLİYORUZ

Yaklaşık dört yıldır Suriye'de zalim Esed rejiminin güçleri ile muhalif gruplar arasında, yaklaşık iki yıldır da farklı muhalif grupların kendi aralarında adeta hiç bir kutsal tanımadan süren ve yüz binlerce insanın ölümüne sebep olan  kirli savaşta, savaş hukuku ve temel değerler ayaklar altına alınmaya insani trajediler artmaya, vahşet bilgileri gelmeye devam ediyor.

Son yardım sevkiyatını Ekim 2015'te yapan Kızılhaç kaynaklarınca verilen bilgiye göre, Suriye'nin Lübnan sınırında bulunan 30 bin nüfuslu Madaya kasabası, Temmuz 2015'ten bu yana Suriye ordu birlikleri ve Hizbullah milisleri tarafından kuşatma altında tutulmaktadır. Gıda ve sağlık malzemelerinin girişine engel olunan kasabada açlıktan ve salgın hastalıklardan ölümlerin yaşanmaya başladığı bilgileri gelmektedir.

Sivillerin yaşadığı kentleri kuşatma altına alarak temel yaşam gereksinimlerine ulaşmayı engellemenin ve böylece sivillerin ölümüne neden olmanın dünyanın neresinde olursa olsun ve hangi amaçla yapılırsa yapılsın bir savaş ve insanlık suçu olduğu tartışmasızdır. Madaya'yı kuşatma altında tutarak savaş suçu isleyenleri lanetliyor ve bu konudaki tutumlarının bir zillet olarak boyunlarına geçirileceğini hatırlatıyoruz.

Zalim Esed rejimi ve uluslar arası güçlerin, istedikleri gibi katliam yapabilmek için taşeron olarak kullandığı örgütleri bahane eden emperyalistler, vahşetlerini ve  Suriye’yi dizayn etme çabalarını aralıksız sürdürmektedirler.

Ancak insanlık tarihi, hukuku ve savaş hukukunu ihlal edenlerin  ve zulümde sınır tanımayanların ne acı sonlar yaşadıklarının örnekleriyle doludur. Zulmün asla payidar olamayacağı tartışılmaz bir gerçektir. Emperyalistler, Zalim Esed rejimi ve bu sürece destek verenler er geç bu zulümlerinin hesabını vererek tarihin çöplüğündeki yerini alacaktır. Bu sürenin uzamaması, en öncelikli temennimizdir.

MAZLUMDER, “kim olursa olsun zalime karşı, kim olursa olsun mazlumdan yana” ilkesini kuruluş felsefesi olarak benimsediğini defalarca ilan etmiştir. Bu ilkenin bir gereği olarak, son günlerde Suriye’nin Lübnan sınırında bulunan Madaya kasabasında oluşturulan insan hakkı ihlallerine ve muhtemel katliamlara  karşı çıkmakta, tüm duyarlı insanları ve ülkeleri katliamı önlemeye çağırmaktadır.

Derviş ARGUN

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-01-13
Adres: Şems-i Tebrizi Mahallesi Mazhar Babalık Sokak Adalet İşhanı Kat:1 No: 12 Daire 109 Karatay/KONYA