SAĞDUYU KAZANACAK, BOMBALAR KAYBEDECEKTİR

SAĞDUYU KAZANACAK,  BOMBALAR KAYBEDECKTİR

10 Ekim 2015 günü, Ankara’da yapılacak bir miting için insanların toplanma yerinde patlatılan bombalar 97 can almış 150 den fazla  kişinin yaralanmasına sebep olmuştur.

Türkiye’nin gergin bir seçime gittiği dönemde patlatılan bomba, sıradan bir terör olayı değildir. Ankara'da barış mitingine gidenlere yönelik  patlatılan bombanın hedefi çok açık biçimde tüm insanlık ve Türkiye  vatandaşlarıdır.

Katliamdan kim ne maksat elde etmek isterse istesin bu topraklarda yaşayan herkes,  gerçek bir dayanışma sergilemelidir.

Bu tür olaylar, toplumda travma etkisi yaparak aklı selimi ve vicdanları rehin almayı amaçlar. Asıl hedef kısa ve orta vadedeki planlardır. Bu sebeple, böylesi bir vahşetten herkes kendine politik kazanç çıkaracak bir suçlama, savunma, gerekçelendirme içine girmemeli, oyunu tezgâhlayanların işlerini kolaylaştırmamalıdır. Ve bu oyunları tezgâhlayanların bundan sonra atması muhtemel adımlar iyi hesaplanmalıdır.

Unutulmamalıdır ki, her gizli örgüt ve her provokasyon, muhataplarının  zaaflarını kullanır. Türkiye halkı, toplumsal fay hattını harekete geçirerek kandan beslenen  stratejilerini  uygulama alanı arayan terör örgütlerine ve yandaşlarına fırsat vermeyecek bir basiret göstermelidir. Bunu sağlamanın ilk yolu,  öfke ve nefret söylemini, siyasal rekabete dayalı suçlamaları bir kenara bırakıp bu yaranın en kısa zamanda nasıl sarılacağı üzerinde sorumluluk duygusu ile hareket etmekten geçecektir.

MAZLUMDER Konya Şube Başkanı

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-10-12