Reyhanlı Basın Açıklaması

Reyhanlı; Siyasetin kirli, Odakların karanlık yüzünün açığa çıktığı yer

Suriye’de Baas Rejiminin , Esed eliyle kendi halkına karşı uzun yıllardır sürdürdüğü baskı ve şiddet politikaları Mart 2011’den bu yana tam bir soykırıma dönüşmüş, kadın, çocuk ve yaşlı demeden yüzbini aşkın insanın ölümü ve yüzbinlerce insanın katliamdan kaçarak Suriye’yi terk etmesine sebep olmuştur.

Bu dönemde Türkiye hükümeti, Suriye’de rejime karşı halk isyanında, halktan yana tavır almış ve sınırlarını açarak katliamdan kaçan on binlerce Suriyeliyi misafir etmiştir. Anlaşılan o ki bu durum, içerde ve dışarıda  pek çok kesimi rahatsız etmiş ve harekete geçirmiştir.

Hedeflene kaosun oluşması için öteden beri Reyhanlı özelinde planlanan provakasyon çabaları, 13.05.2013 tarihinden 52 insanın ölümüyle sonuçlanan bir katliama dönüşmüş ve Suriye’deki çatışmaların, farklı etnik kimlik ya da inancın yaşadığı bölgeye taşınması çabası olarak ortay çıkmıştır.

Temel amacının Suriye’deki çatışmaların Türkiye’ye taşınması amacı olan bu eylem, insanlık onuru adına kara bir lekedir. Bu anlamda,

MAZLUMDER, her şeyden evvel Reyhanlı’daki saldırıyı insanlık dışı bir saldırı olarak niteleyip açık bir dille kınamakta; ölen ve yaralanan masum insanların uğradığı zulmü ve insan hayatı üzerinden yapılan kirli siyaset biçimlerinin icracılarını da net bir şekilde lanetlemektedir. Beraberinde, konuya dair geliştirilecek her tür refleksin olası sonuçlarını doğru bir akılla değerlendirmesi gereken öncelikle bölge insanına, daha genelde de tüm Türkiye kamuoyuna sağduyulu davranmaları çağrısında bulunmaktadır. Zira yaşanan olayın sıradan bir şiddet olayı olmadığı, insan yaşamı üzerinden birtakım hassasiyetlerin kaşındığı ve tahrik edildiği kirli bir siyaset icrasına işaret ettiği açıktır. Bu sebeple MAZLUMDER, ilgili tüm kurum, kişi ve fertleri, insan yaşamını hiçe sayan bu kirli siyasetin bir biçimde farkında olmadan da olsa enstrümanı haline gelmemeleri noktasında uyanık olmaya çağırmaktadır.

MAZLUMDER Konya Şube Başkanı

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2013-05-19