PKK, Bölgede Terör Üretmeye Devam Ediyor

PKK terör örgütü tarafından son dönemde tırmandırılan ve yoğunluklu olarak sivil ölümlerle sonuçlanan saldırılara geçtiğimiz günlerde yenileri eklendi.

Hem Hakkâri ili Şemdinli ilçesinde yapılan saldırılar, hem de daha sonrasında geçiş güzergâhları başta olmak üzere, ayrım gözetmeksizin tüm yaşam alanlarında gerçekleştirilen bombalı tuzaklamalar, örgütün yaşadığı katliam ruhunu ortaya koymaktadır.

Son günlerde ise özellikle bölge adına sivil siyaseti temsil eden siyasetçiler hedef alınmış ve uzun namlulu silahlarla alçakça katliamlar yapılmıştır. Bu durum terör örgütünün bölge insanından ne denli uzaklaştığını ve eline geçirdiği tüm imkânları, bölge halkına yaşamı zindan etmek için kullandığını ortaya koymaktadır.

Daha önce Ak Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca’yı katleden terör örgütü, son olarak Ak Parti Diyarbakır Dicle İlçe Başkanı Deryan Akdert’i işyerine gönderdiği katilleri marifetiyle öldürtmüştür.

Bu katliamlar PKK terör örgütünün girdiği çıkmazın net fotoğrafıdır. Halkla ve halkın sivil siyasetçisiyle savaşan bir örgütün, haktan ve halk için mücadeleden bahsetmesi düşünülemez. Bu anlayışa destek veren ABD, İsrail ve başta Almanya olmak tüm AB ülkeleri bu cinayetlerin fiili ortağıdır ve sorumlusudur.

ABD ve batının, bölgedeki taşeronu olduğu şüphe götürmeyen bu terör örgütünün katliamlarını masumlaştırma çabası beyhudedir. Ülke İçinden bir takım güç merkezlerinin bu anlayışı desteklemesi ve örgüt lehine bir duruş sergileyerek bir yönüyle bu cinayetleri teşvik etmesi kabul edilemez.

MAZLUMDER Konya şubesi olarak bu saldırılarda katledilenlere Allah (cc)’dan rahmet, yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyoruz. Siviller ve sivil siyasete dönük tüm katliamları ve bu katliamların faili terör örgütünü kınıyoruz. Devletin bir an önce bölgede sivil siyasetin görevini güvenle yapabileceği bir ortamı tesis etmesi gerektiğine inanıyoruz. Doğusuyla batısıyla tüm halkımızın bu cinayetlerin faili olan örgüte karşı, insani ve vicdani bir duruşta omuz omuza olması gerektiğini hatırlatıyoruz.

Mazlumder Konya Şube Başkan

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2016-10-11