MAZLUMDER KONYA ŞUBESİ BAŞKANI DERVİŞ ARGUN’UN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜNE İLİŞKİN AÇIKLAMASI YAPT

İNSAN, HAKLARIYLA İNSANDIR

Her yıl 10 Aralık tarihinde “Dünya İnsan Hakları Günü” kutlanır. İnsan hakları üzerine yaldızlı sözler edilir, nutuklar atılır. İnsan haklarını en çok ihlal edenler en şaşaalı kutlamaları yaparlar.

İşte bir 10 Aralık daha geldi. Aynı seremoni tekrar edilecek; bir yıl sonra yeniden kullanılmak üzere raflara kaldırılmış nutuklar yine seslendirilecek. Bir taraftan süslü nutuklar atılırken aynı saatlerde insanların üzerlerine yaşam haklarını ihlal edecek bombalar yağdırılacak.

Ülkeleri işgal eden, insanların yaşamlarına acımasızca son veren emperyalistler kendilerinin dışındakileri insan saymıyor olmalılar. Yoksa matbaalarında gelişmiş insan hakları metinleri basarken, gelişmiş silahlarıyla masum halkların üzerine bombalar yağdırıp, kundaktaki bebekleri öldürürler miydi? Bu tavırları, basmaya devam ettikleri, gelişmiş insan haklarına ilişkin metinlerin de kendi çıkarları için bir kılıf olduğunu göstermiyor mu?  “Siz bu metinlere yazdıklarımızla haklarınızı aramaya devam edin, biz de sizlere zulüm etmeye devam edelim” demiş olmuyorlar mı?

Tüm bu olumsuzluklara rağmen hakkın sahibi olan, hakları ihlal edilen insanlar haklarını aramaktan asla vazgeçmemelidirler. Toprakları haksız yere işgal edilmiş insanlar bu haksızlığa karşı gerekli tavrı göstermelidirler. Yaşama hakları ihlal edilen insanlar sessiz sessiz ölmeye razı olmamalıdırlar. Yiyecekleri haksız yere ellerinden alınan insanlar aç kalmaya rıza göstermemelidirler. Toplantı ve gösteri hakları engellenen insanlar masumluklarını dile getirmelidirler.

İnsanlar, taraftarı oldukları futbol takımlarının maçlarına gösterdikleri ilginin yarısını haklarını aramada göstermeleri durumunda dünyanın çok daha yaşanabilir olacağını unutmamalıdırlar.

“Kim olursa olsun zalime karşı, mazlumdan yana” ilkemizin bir gereği olarak, Dünya İnsan Hakları Gününde bir kez daha hatırlatıyoruz; tüm zalimlere karşı gücümüzün son noktasına kadar mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Zulmün asla payidar olamayacağını ve bir gün mazlumların mutlaka kazanacağını biliyoruz. Tüm zalimleri zulümlerinden vazgeçmeye çağırıyoruz.

İnsanın ancak haklarıyla insan olduğunu hatırlatıyor, Dünya İnsan Hakları Gününün tüm insan hakları ihlallerinin son bulması için önemli bir basamak olmasını diliyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2014-12-10

Ziyaretçi Sayımız : 2781969