MAZLUMDER KONYA ŞUBESİ BAŞKANI DERVİŞ ARGUN’UN, İSRAİLİN MESCİDİ AKSAYI İŞGAL ETMESİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

MESCİD İŞGALCİLERİ PİŞMAN OLACAKLARDIR

İşgalci İsrail, Filistin toprakları içerisinde bulunan, müslümanların ilk kıblesi, yeryüzünde ziyaret edilmesi tavsiye edilen üç mescitten biri olan Mescidi Aksa"yı işgal edip mescitte bulunan erkek ve kadınları zorla dışarı çıkarmakta, çıkmak istemeyen kadınlara ise şiddet uygulamaktadır.

Mescide yapılan bu saldırı, saldıranların sonunun geldiğinin en büyük kanıtıdır.

İsrail bilmelidir ki, Mescidi Aksa, bir ibadethanedir. Kutsal bir mekan, bir camidir. İçeride bulunanları zorla çıkarmakla bu camiye asla sahip olamayacaktır. O mescidi yıkmaya teşebbüs etse, hatta yıksa dahi bu toprakların gerçek sahipleri ve bu mescidin müdavimleri olan müslümanlar hem o toprakları hem de o mescidi er geç özgürlüğüne kavuşturacaktır.

Mazlumder olarak, işgalci İsrail"i derhal bu tutumunu terk etmesi konusunda uyarıyoruz. İbadethaneleri koruma altına alan insan hakları metinlerine uygun davranma hususunu ihtar ediyor, Türkiye halkı başta olmak üzere uluslar arası camiayı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Mescidi aksa muhafızı kadın ve erkeklerin onurlu mücadelelerinin yanında olduğumuzu bildiriyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2014-10-19