MAZLUMDER KONYA ŞUBESİ BAŞKANI DERVİŞ ARGUN' UN, İSRAİLİN 1967 YILINDAN BERİ İLK KEZ MESCİDİ AKSAYI İŞGAL ETMESİNE İLİŞKİN BAS

MAZLUMDER KONYA ŞUBESİ BAŞKANI DERVİŞ ARGUN' UN, İSRAİLİN  1967 YILINDAN BERİ İLK KEZ MESCİDİ AKSAYI İŞGAL ETMESİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASIDIR:

AKSA’NIN MİHRABI TEMİZLENMEYİ BEKLEMEKTEDİR

İşgalci İsrail, işgal ettiği Filistin toprakları içerisinde bulunan, müslümanların ilk kıblesi, yeryüzünde ziyaret edilmesi tavsiye edilen üç mescitten biri olan Mescidi Aksa"yı işgal etmiş, siyonist askerler necis ayakları ve ayakkabıları ile mescidin mihrabını kirletmiştir.

İsrail’in, 1967 yılından beri cesaret edemediği bu işgale bu gün cesaret edebilmesinin sebepleri iyi irdelenmelidir.

İsrail’e komşu ülkeler, Suriye ve Lübnan üzerinde oynanan oyunlar, yerle bir edilen ülkeler, silahları yok edilmiş ordular ve direniş örgütleri, kendi canlarının dertlerine düşüp, kendi kardeşleri ile savaşmak zorunda bırakılmıştır. Bu vahim durum İsrail’i rahatlatmıştır.

Bu tablonun oluşmasında halkı Müslüman olan bütün ülkelerin idarecilerinin sorumluluğu olduğu unutulmamalıdır. Bu ülkelerin idarecileri, yok etmek için her yolu denedikleri direniş örgütlerinin yerini nasıl dolduracaklar,  zalim israil’i nasıl durduracaklardır? Nasıl yapacaklarsa, derhal üzerlerine düşeni yapmak ve Mescid-i Aksa işgalini bitirmek zorundadırlar. Aksi halde, halklarının ve tarihin  önünde yaptıkları yanlışların hesabını veremeyeceklerdir.

Mescide saldırı, saldıranların sonunun geldiğinin en büyük kanıtıdır. Yeter ki bu sonu hızlandıracak iradelerin önündeki engeller kaldırılsın.

İsrail bilmelidir ki, Mescidi Aksa, bir ibadethanedir. Kutsal bir mekân, bir camidir. İçeride bulunanları zorla çıkarmakla, necis ayakları ile camiyi kirletmekle  bu camiye asla sahip olamayacaktır. O mescidi yıkmaya teşebbüs etse, hatta yıksa dahi bu toprakların gerçek sahipleri ve bu mescidin müdavimleri olan müslümanlar hem o toprakları hem de o mescidi er geç özgürlüğüne kavuşturacaktır.

Mazlumder olarak, işgalci İsrail"i derhal bu tutumunu terk etmesi konusunda uyarıyor, ibadethaneleri koruma altına alan insan hakları metinlerine uygun davranma hususunu ihtar ediyor, mescidi aksa muhafızı kadın ve erkeklerin onurlu mücadelelerinin yanında olduğumuzu bildiriyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2014-11-11

Ziyaretçi Sayımız : 2781945