Mazlumder Konya Şube Başkanı Derviş ARGUN Charlie Hebdo'nun bu günkü kapağı ve Türkiye basınından eşlik edenlere dönük basın a

MAZLUMDER KONYA ŞUBESİ BAŞKANI DERVİŞ ARGUN’UN, Hz. PEYGAMBER’E HAKARET EDİCİ KARİKATÜR YAYINLAYAN FRANSIZ CHARLİE HEBDO DERGİSİ VE BU DERGİNİN YAYINLADIĞI ÇİRKİN KARİKATÜRLERİ TÜRKİYE’DE YAYINLAYANCUMHURİYET, SÖZCÜ VE YURT  GAZETELERİNİN TAVIRLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMASIDIR:

HİÇ BİR EYLEM, KİMSEYE  HZ. PEYGAMBER’ E HAKARET HAKKI VERMEZ

Geçen hafta Fransa'nın başkenti Paris'te Hz .Muhammed (SAV) karikatürleri çizen ve İslam dinini küçük düşürücü ifadeler kullanan mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıda aralarında karikatüristlerin de olduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırı sonrası Charlie Hebdo, 3 milyon basıp yayınladığı sayısında ise yine Hz. Peygamber’e ait olduğu iddia edilen çizimi kapak yapıp tüm dünyaya dağıttı.

Kapakta, gözü yaşlı sözde Hz. Muhammed çizimi büyük harflerle ‘Ben Charlie'yim’ yazılı bir dövizi tutuyor, üstte ise yine büyük harflerle ‘her şey affedildi’ yazısının yer aldığı belirtiliyor.

Türkiye’de ise, Sözcü ve Yurt Gazeteleri, 13 Ocak 2015 tarihli nüshalarında,  Cumhuriyet Gazetesinin iki yazarı da 14 Ocak 2015 tarihli köşelerinde bu çirkin çizimleri yayınladılar.

Hiç kimse İslam Dinine ve Hz. Peygamber’e inanmak zorunda değildir. Ama hiç kimse de İslam Dinini  ve Hz. Peygamber’i küçük düşürücü beyanlarda bulunma, hakaret etme hakkına da sahip değildir.

Bütün Müslümanlar, Hz. Peygamber’i kendi nefislerinden, anne- babalarından, evlatlarından daha fazla sevmek ve korumakla yükümlüdürler. Bunun böyle olduğu bilinirken, İslam Dinine ve Hz. Peygamber’e yönelik çirkin yayınların, eleştiri veya fikir özgürlüğü kılıfı altında savunulması, olası provokasyonlara kılıf arama çabalarıdır.

Charlie Hebdo Dergisinin, yazarlarına yönelik saldırıdan önce yapmış olduğu yayın ne kadar yanlış ise, şimdi yaptığı yayında  aynı derecede yanlış ve çirkindir. Keza, halkının büyük çoğunluğu Müslüman olan Türkiye’de bu çirkinliğe ortak olan yayın organları, Müslüman halkın kutsallarına hakaret ederek suç işlemişlerdir.

Hiçbir saldırının, hiçbir terör eyleminin İslam Dinini ve Hz. Peygamber’i aşağılama hakkı vermeyeceği asla unutulmamalıdır.

Mazlumder olarak, bu çirkin yayınları yapan bütün dergi ve gazeteleri şiddetle kınıyoruz. Cumhuriyet Savcılarını, yasalarda belirtilen yetkilerini kullanmaya, toplatma ve soruşturma açma dâhil üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye çağırıyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızı da provokasyonlara gelmeden,  hukuki zeminlerde  haklarını arama konusunda ısrarlı olmaya davet ediyoruz.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-01-15

Ziyaretçi Sayımız : 2781939