Konya'da Gazze şehitlerine gıyabi cenaze namazı

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptığı hain saldırı sonucu hayatını kaybeden 9 şehit için dün Şerafettin Camii'nde Cuma namazını müteakiben gıyabi cenaze namazı kılındı.Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazını Sami Yıldız Hoca kıldırırken, namaz sonrası dua eden Abdurrahman Büyükkörükçü Hoca tüm Müslüman alemi için rahmet diledi. Büyükkörükçü Hoca duasında, Filistin'deki muhtaçlara Allah'tan yardım dilerken, "Yaptığı zulümlerle insanların canlarını acıtan İsrail'i kahret Ya Rabbi" diye niyazda bulundu.

GÖZYAŞLARINA HÂKİM OLAMADILAR

Dua sırasında gözyaşlarına hâkim olamayan bazı vatandaşlar yapılan duaya hep bir ağızdan âmin dedi. Gıyabi cenaze namazına Gazze'ye giden konvoyda yer alan STK Başkanı Latif Selvi, STK Başkan Vekili Sami Sorgun, MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Derviş Argun, İHH Konya Sorumlusu Hidayet Yılmaz, Gazze'ye giden Konyalı gönüllüler, diğer STK'ların temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından İsrail aleyhine kısa bir süre slogan atıldı. Daha sonra cemaat olaysız şekilde dağıldı.
MAZLUMDER Konya Şubesi
FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2010-06-04