KONYA ŞUBE: İNSAN, HAKLARIYLA İNSANDIR

İNSAN, HAKLARIYLA İNSANDIR

Her yıl, 10 Aralık tarihinde "Dünya İnsan Hakları Günü" kutlanır. İnsan hakları üzerine yaldızlı sözler edilir, nutuklar atılır. İnsan haklarını en çok ihlal edenler, en şaşaalı kutlamaları yaparlar.
İşte bir 10 Aralık daha geldi. Aynı seremoni tekrar edilecek; bir yıl sonra yeniden kullanılmak üzere raflara kaldırılmış nutuklar yine seslendirilecek. Bir taraftan süslü nutuklar atılırken aynı saatlerde insanların üzerlerine yaşamlarına son verecek bombalar yağdırılacak.
Doğu Türkistan'da Çin Zulmü, Çeçenistan'da Rus işgali, Irak ve Afganistan'da ABD'nin bitmek tükenmek bilmeyen işkence ve öldürmeleri devam edecek. Filistin yine işgal edilmiş topraklar olarak kalacak ve İsrail'in akıl almaz uygulamaları ile milyonlarca insan, yurtlarından uzakta muhacir olarak yaşamaya devam edecek.
Tüm bunlardan anlaşılıyor ki; Ülkeleri işgal eden, insanların yaşamlarına acımasızca son veren emperyalistler, kendilerinin dışındakileri insan saymıyorlar. Yoksa matbaalarında, gelişmiş insan hakları metinleri basarken, gelişmiş silahlarıyla masum halkların üzerine bombalar yağdırıp, kundaktaki bebekleri öldürürler miydi? Bu tavırları, basmaya devam ettikleri, gelişmiş insan haklarına ilişkin metinlerin de kendi çıkarları için bir kılıf olduğunu gösteriyor. Yazdıklarıyla yaptıkları arasındaki tenakuzdan "Siz bu metinlere yazdıklarımızla haklarınızı aramaya devam edin, biz de sizlere zulüm etmeye devam edelim" demiş olmuyorlar mı?
MAZLUMDER olarak bu 10 Aralık gününün, tüm insanlar için bir hak arama miladı olması gerektiğine inanıyor ve bu günün bir başlangıç olmasını diliyoruz. Hiç kimseye, hiçbir gerekçeyle zulmüm yapılmadığı, İnsanların şeref ve haysiyetlerinin önemsendiği, bireylerin, toplumların ve devletlerin birbirleriyle "hak" temelli ilişkiler kurduğu bir dünyanın oluşmasına katkı sağlayacak azim ve iradede toplumların oluşmasına katkı sağlamasını temenni ediyoruz.
"Kim olursa olsun zalime karşı, mazlumdan yana" ilkemizin bir gereği olarak, Dünya İnsan Hakları Gününde bir kez daha hatırlatıyoruz; tüm zalimlere karşı gücümüzün son noktasına kadar mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Zulmün asla payidar olamayacağını ve bir gün mazlumların mutlaka kazanacağını biliyoruz. Bu sebeple de Tüm zalimleri zulümlerinden vazgeçmeye çağırıyoruz.
İnsanın ancak haklarıyla insan olduğunu hatırlatıyor, Dünya İnsan Hakları Gününün tüm insan hakları ihlallerinin son bulması için önemli bir basamak olmasını diliyoruz.

MAZLUMDER Konya Şube Başkanı

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2010-12-09