Kanunlar toplumu taciz ediyor

MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Derviş Argun, yaptığı yazılı açıklamada, kadınlara tanınan bazı hakların,  çarpıtıldığını ve Türk aile yapısını zarara uğrattığını dile getirdi.

Argun, açıklamasının devamında,  kanunların görevlerini ve ihtiyaçlara cevap verilmesi için çıkartıldığının altını çizdi. Argun açıklamasında şunları söyledi;

“Son günlerde kamuoyuna da çokça yansıdığı üzere, taciz suçuna ilişkin düzenlemeler, küçük yaşta yapılan evlilikler ve kadına karşı şiddetin önlenmesi adı altında yapılan yargısız infazlar, özellikle yoksulluk nafakalarında verilen yargı kararları, toplumun temeli olan aileyi dolayısıyla toplumu derinden yaralar nitelik arz etmeye başlamıştır.

Tacize uğrayanın, kendisini suçlayacak ve zarara uğratacak toplumsal baskıya rağmen bunu şikayet konusu yapabilmesini cezalandırma için yeterli gören düzenlemelerin yapıldığı zamanlar çok gerilerde kalmıştır. Şimdilerde bu düzenleme, haksız ve usulsüz çıkar elde etmenin şantajına dönüşmüş durumdadır. Öyle ki, kız öğrencilerden geçer not vermediği takdirde tacize uğradığı iddiasıyla şikayet hakkını kullanacağı tehditleri alan çok sayıda idareci ve öğretmen vardır.

Bu çerçeve de, Türk Ceza Kanunu, Kadına Şiddetin Önlenmesi ve Ailenin Korunması Hakkında Kanun ve Medeni Kanunda acilen toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak ve mağduriyetleri giderecek düzenlemeler yapılması zorunludur. Doğulu duygusallığına sahip bir toplumu batılı kanunlara göre yönetmeye kalkmak bir çok masum insanın canını yakmak ve hakkına girmek demektir.

MAZLUMDER olarak, eksik düzenlenen ve yanlış uygulanan kanunlar tacizciyi cezalandırmamakta bütün bir toplumu taciz etmektedir diye inanıyor, ismini, "Adalet" koyan bir siyasi partinin iktidarında, adaletin sağlanması için gereken derhal yapılmalıdır diye hatırlatıyoruz.”

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2018-12-26