İNSAN, HAKLARIYLA İNSANDIR

Her yıl 10 Aralık tarihinde “Dünya İnsan Hakları Günü” kutlanır. İnsan hakları üzerine yaldızlı sözler edilir, nutuklar atılır. İnsan haklarını en çok ihlal edenler en şaşaalı kutlamaları yaparlar.

İşte bir 10 Aralık daha geldi. Aynı seremoni tekrar edilecek; bir yıl sonra yeniden kullanılmak üzere raflara kaldırılmış nutuklar yine seslendirilecek. Bir taraftan süslü nutuklar atılırken aynı saatlerde insanların üzerlerine yaşam haklarını ihlal edecek bombalar yağdırılacak.

Ülkeleri işgal eden, insanların yaşamlarına acımasızca son veren emperyalistler, kendi dışındakileri insan saymıyorlar. Yoksa matbaalarında gelişmiş insan hakları metinleri basarken, gelişmiş silahlarıyla masum halkların üzerine bombalar yağdırıp, kundaktaki bebekleri öldürürler miydi? Islah edici oldukları iddiasıyla yeryüzünü ifsad edip yurtlarından ettikleri insanlar, sığınmak için yeni yurtlar ararken, denizlerde boğulurken, boğularak ölmüş küçük bedenler kıyıya vururken merhametsizliklerini bu kadar açık ederler miydi?  Bu tavırları, basmaya devam ettikleri, gelişmiş insan haklarına ilişkin metinlerin de kendi çıkarları için bir kılıf olduğunu göstermiyor mu?  “Siz bu metinlere yazdıklarımızla haklarınızı aramaya devam edin, biz de sizlere zulüm etmeye devam edelim” demiş olmuyorlar mı?

Tüm bu olumsuzluklara rağmen hakkın sahibi olan, hakları ihlal edilen insanlar haklarını aramaktan asla vazgeçmemeliler. Toprakları haksız yere işgal edilmiş insanlar bu haksızlığa karşı gerekli tavrı göstermeliler. Yaşama hakları ihlal edilen insanlar sessiz sessiz ölmeye razı olmamalı. Yiyecekleri haksız yere ellerinden alınan insanlar aç kalmaya rıza göstermemeli. Toplantı ve gösteri hakları engellenen insanlar masumluklarını dile getirmeli.

İnsanlar, haklarına sahip çıkmadıkları takdirde haklarıyla birlikte şereflerini de kaybedecekleri bilinci ile meşru zeminlerde haklarını aramada ısrarcı olmalılar. Böyle yaptıklarında dünyanın çok daha yaşanabilir olacağını unutmamalıdır.

“Kim olursa olsun zalime karşı, mazlumdan yana” ilkemizin bir gereği olarak, Dünya İnsan Hakları Gününde bir kez daha hatırlatıyoruz; tüm zalimlere karşı gücümüzün son noktasına kadar mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Zulmün asla payidar olamayacağını ve bir gün mazlumların mutlaka kazanacağını biliyoruz. Bu vesileyle tüm zalimleri zulümlerinden vazgeçmeye çağırıyoruz.

İnsanın ancak haklarıyla insan olduğunu hatırlatıyor, Dünya İnsan Hakları Gününün tüm insan hakları ihlallerinin son bulması için önemli bir basamak olmasını diliyoruz.

Mazlumder Konya Şube Baş

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-12-09