DİRENMEK KAZANMAKTIR. 15 Temmuz, Milletin Zaferinin adıdır.

Ülkelerinin hangi siyasiler ve hangi siyasi anlayış tarafından yönetileceğini belirleme o ülkenin vatandaşlarının hakkıdır.

Bu hakkı kabul etmek istemeyen, elinde bulundurduğu silah gücü ile topluma rağmen toplumu yönetmeye ve dizayn etmeye kalkan darbeciler tarih boyunca hep olmuştur.

15 Temmuz, Türkiye’yi bir kaos ve müstemleke coğrafyası haline getirmek isteyenlere karşı iradesine sahip çıkarak meydanları dolduran milletimizin onur ve şeref mücadelesini zafere dönüştürdüğü bir gündür.

Doğrudan milletimizin hedef alındığı TBMM dâhil birçok önemli kurum ve kuruluşun işgale teşebbüs edildiği bu girişimi tekrar lanetliyoruz.

15 Temmuz 2016 tarihinde, Türkiye üzerinde hesapları olan devletlerin ve örgütlerin desteğini arkasına alan darbeciler, topluma rağmen toplumu yönetme hamlesine kalkışmış, darbe teşebbüsünde bulunmuştur.

Ama millet, tarihte örneğine pek rastlanmayan bir şekilde darbecilere direnmiş, üzerinde oynanmak istenen oyunları bozmuştur. Darbeye karşı gerçekleştirilen direniş, bir toplumun kaderine sahip çıkması noktasında tarihi bir örnektir. Bu önemli direniş unutulmamalı ve unutturulmamalıdır.

Doğrudan milletin hedef alındığı TBMM dâhil birçok önemli kurum ve kuruluşun işgale teşebbüs edildiği bu darbe girişimini lanetliyoruz.

MAZLUMDER, darbelerin ve darbe teşebbüslerinin karşısındadır. Darbelere fırsat verecek zemin hazırlayan tüm düzenleme ve uygulamaların ivedi bir şekilde elden geçirilmesi gerektiğine hatırlatır, darbecilere ve onların ardındaki güçlere karşı yapılan şanlı direnişin sahiplerine tebrik ve takdirlerini bildirir.

M. Selman Dağlı

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2017-07-15