BÜTÜN TUZAKLARI BOŞA ÇIKARACAK BİR HESAP VARDIR

Suriye'de zalim Esed rejiminin güçleri ile muhalif gruplar arasında yaklaşık dört yıldır, muhalif grupların kendi aralarında ise yaklaşık iki yıldır adeta hiç bir kutsal tanımayan kirli bir savaş sürüyor. Suriye’de insanlar, fikirlerin konuşulmadığı, sağduyunun kalmadığı, tarafların birbirini dinlemek ve anlamak yerine alt etmeyi ve yok etmeyi düşündüğü bir şiddet ortamda yaşamak zorundalar.

Bu ortamın oluşmasının en büyük müsebbibi tartışmasız zalim Esed rejimidir. Halkın makul taleplerini dikkate almak yerine,  baskıyla sindirme ve zulmetme yolunu seçerek ülkeyi harap etmiş, yüz binlerce insanın ölümüne, yüz binlerce insanın sakat kalmasına ve psikolojik travma yaşamasına, milyonlarca insanın ise evinden ve yurdundan olmasına sebep olmuştur.

Esed rejimi ve uluslar arası güçlerin, istedikleri gibi katliam yapabilmek için taşeron olarak kullandığı örgütleri bahane eden emperyalistler, vahşetlerini ve  Suriye’yi dizayn etme çabalarını aralıksız sürdürmektedirler.

Son  günlerde,  ABD. nin  Tel Abyad bölgesinde, IŞID güçlerini bombalama bahanesiyle sivil halkın üzerine havadan bombalar yağdırdığı duyumları gelmektedir.  Üzerine bombalar yağdırılan Türkmen ve Arap siviller ise,  PYD güçlerince kuşatma altına alarak açılan ateşe maruz kaldığı, bu sebeple bölge halkının yurtlarını terke zorlandığı, bu yolla  demografik yapının değiştirilmesi senaryolarının yazıldığı iddiaları gündeme düşmüştür.

Böylesi bir hukuksuzluğa sessiz kalmak mümkün değildir. Mağdur olanların mağdur etmeye başladığı süreç çok tehlikeli bir süreçtir. Mağduriyetler üzerinden söylemler geliştirilirken, mağduriyetlerin giderilmesi için çaba gösterilirken, yeni zalimleri oluşturacak yöntemler yerine, mazlumların ve zalimlerin olmayacağı adil ortamların tesisi esas olmalıdır.

Savaşın da bir hukuku vardır. İnsanlık tarihi, bu hukuku ihlal edenler ve zulümde sınır tanımayanların ne acı sonlar yaşadıklarının örnekleriyle doludur. Zulmün asla payidar olamayacağı tartışılmaz gerçektir. Zalim Esed rejimi de,  Türkmen ve Arap halklarını yerlerinden eden PYD güçleri de bu zulmün hesabını tarih önünde er ya da geç verecektir. Onları bu hesaptan yukarıdan atılan ve kitlesel ölümlere sebep olan bombaların sahipleri de kurtaramayacaktır.

Mazlumder, “kim olursa olsun zalime karşı, kim olursa olsun mazlumdan yana” ilkesini kuruluş felsefesi olarak benimsediğini defalarca ilan etmiştir. Bu ilkenin bir gereği olarak, son günlerde Suriye’nin Tel Abyad bölgesinde oluşturulan mazlumiyetlere karşı çıkmakta, tüm mazlumlara hukuk çerçevesinde haklarına sahip çıkma ve direnme çağrısı yapmakta, tüm zalimleri şiddetle kınamakta ve zulümlerinden    vazgeçmeye çağırmaktadır.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-06-16
Adres: Şems-i Tebrizi Mahallesi Mazhar Babalık Sokak Adalet İşhanı Kat:1 No: 12 Daire 109 Karatay/KONYA