BAYIRBUCAK SALDIRISI KATLİAMA DÖNÜŞMEDEN DURDURULMALIDIR

Hatay’ın güneyindeki Bayır-Bucak Türkmenlerinin yaşadığı bölge, Rusya uçaklarınca havadan vurulurken, İran milislerince desteklenen Suriye ordusu tarafından da karadan kuşatma altına alınmıştır. Türkmen dağında ilerleyen Suriye ordusu, yüzlerce yıldır Türkmenlerin yaşadığı bu bölgedeki Türk varlığına son vermek istemektedir.

Bilinmelidir ki, ne Rusya’nın ne İran’ın ne de Suriye rejiminin sözde askeri operasyonlar ve askeri hedefler gerekçesiyle Bayır-Bucak Türkmenlerinin yaşadığı coğrafyayı işgal etmesi ve sivil katliama sebep olan saldırılar yapması kabul edilemez.  Bu saldırıların IŞID güçlerine dönük olduğu iddiası, bir aldatmacadan öte olmadığı gibi, bombaların ve sivil katliamların da mazereti olamaz.

Topraklarını savunan Bayır-Bucak Türkmenleri, hiçbir IŞİD'linin bulunmadığı bu bölgeyi 15 gündür bombalayan Rus uçaklarının bombaları altında terk ederek geri çekilmek zorunda kalmıştır. İran destekli rejim militanları ise karadan Türkmen Dağı'na girerek, Esed ordusunun stratejik konumdaki Gımam Tepesi'ni almasıyla ilk adımını attığı Bayır-Bucak harekâtında bölge, Rusya, Esed ve İran hâkimiyetine girmiştir.

Bu durumun daha büyük ve geri dönüşü zor çatışmaları başlatacağı kaçınılmazdır. Bayır-Bucak Türkmenlerinden yüzlerce yıldır yaşadığı coğrafyayı terk etmesini istemek ne uluslararası hukuka ne de insanlığın evrensel kriterlerine uymamaktadır.

Bu sebepledir ki; Rusya öncülüğündeki İran ve Suriye güçleri bu saldırılara hemen son vermelidir. On binlerce insanın yeniden yerlerinden edilmesine ve mülteci durumuna düşürülmesine sebep olacak olan bu saldırın vebalinde başta saldıran ülkeler olmak üzere tüm insanlık ortaktır.   Artık Suriye, kendi kendini yönetebilen ve geleceği ile ilgili kararları hiç kimsenin müdahalesi olmadan verebilen bir ülke haline gelmelidir.

MAZLUMDER olarak tüm insanlığa çağrımız; Kimden gelirse gelsin Suriye’de devam eden zulmün durdurulması için çaba göstermesidir. İnsanlığın IŞİD bahanesiyle Rusya, İran ve Esed üçgeninde yok edilen Suriye’ye daha fazla tahammülü kalmamıştır. Suriye, biran önce terör gruplarından arındırılarak, emperyalist ülkelerin cirit attığı bir vasattan çıkarılmalıdır. Rusya, İran ve varsa başka ülkeler de Suriye’den askeri unsurlarını çekmelidir. Suriye, Suriyelilerindir ve gelecekleri ile ilgili kararı da ancak kendileri verecektir.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2015-11-22