Adaletin Tecellisi Önemlidir

MAZLUMDER KONYA ŞUBESİ BAŞKANI DERVİŞ ARGUN'UN "28 ŞUBAT" SORUŞTURMASI KAPSAMINDA YAPILAN ARAMALAR VE GÖZALTILARLA İLGİLİ AÇIKLAMASIDIR:

"Halka rağmen halkı kendi görüşleri doğrultusunda dizayn etme" operasyonu olan 28 Şubat'ı gerçekleştirenler hakkında soruşturma açılması, şüpheli görülen şahısların gözaltına alınması, hiç bir haksızlığın karşılıksız kalmayacağı gerçeğini göstermesi bakımından önemlidir.

Farklılıklara tahammül edilmemiş, tek tip insan- tek tip düşünce oluşturulmaya çalışılmış, bunu gerçekleştirmek için çalışma hakları ihlal edilmiş, eğitim hakları ihlal edilmiş, örgütlenme hakları ihlal edilmiş, inanç ve ibadet hakları ihlal edilmiş... Olağanüstü bir dönemdi 28 Şubat. İhlal edilen haklar için müracaat edilen yargı siyasallaştırılmış, brifinglerle yüksek yargı yönlendirilmiş, yönlendirilen yüksek yargının verdiği kararlara bütün ülkede bulunan mahkemeler tarafından uyulmak zorunda kalınmıştı. Bu durum, hukuka ve kanunlara aykırı mahkeme kararlarını, alabildiğine artırmıştı.

İnsanları sindirmek için memuriyetten çıkarma cezaları veriliyor, zamansız tayinler çıkarılarak aileler parçalanmışlığa itiliyor, yeni tayin olunan yerde göreve başlaması engellenmeye çalışılıyor, siciller bozuluyor ve korku psikolojisi üzerine oturtulmuş bir yönetim tarzı uygulanıyordu.

Öğrenciler okullara alınmıyor, haklarında disiplin cezaları veriliyor, sınıfta kalmaları için okuldan uzaklaştırma cezaları sınav günlerine denk getiriliyordu.

Sayılanların hepsi tamamen baskı içindi, dayatmaydı. Zira belirtilen konularla yasa ve yönetmeliklerde hiçbir değişiklik olmamasına rağmen bu gün bunların hiç birisinin olmaması bile o dönem uygulamalarının ne kadar keyfi olduğunu kanıtlamaya yeter.

Bu baskı ve dayatmaların failleri elbette yaptıklarının karşılığını görmeli, cezalarını çekmelidirler.

Konu asla göstermelik soruşturmalarla kapatılmamalıdır. Keza, soruşturmalarda, o dönemin yanlışlarına düşülmeden, keyfiliklerden uzak, adalete ve hukuka uygun yürütülmelidir.

Tüm kamuyu bilmelidir ki,  hakkın ve hukukun hakim olduğu bir dünya için "kim olursa olsun zalime karşı, mazlumdan yana" anlayışının ne kadar doğru ve yerinde bir anlayışı yansıttığı bir kez daha görülmüştür.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2012-04-12

Ziyaretçi Sayımız : 2781935