28 ŞUBAT ZULMÜ DEVAM EDİYOR!

MAZLUMDER olarak çok sayıda kişi ve kurumun desteğiyle 2018 yılı boyunca 28 Şubat mahpuslarının halen devam eden mağduriyetlerinin giderilmesi için Türkiye genelinde cezaevi ve adliye önlerinde, meydanlarda ve dernek binalarımızda haftalık ve aylık toplantılar düzenledik, mağdurları dinledik, basın açıklamaları yaptık. 2019 yılında da bu taleplerimizi dillendirmeye devam edeceğiz. Her bir eylemde, “28 Şubat Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin!” ve “28 Şubat Mahpusları Derhal Serbest Bırakılsın!” talebini dillendirerek halen devam eden zulmün sonlandırılması çağrısında bulunduk.

Yeni bir yıla girmemize rağmen bir takım istisnalar dışında bu konuda herhangi bir adım atılmadığı gibi, gündeme gelen af ya da şartlı tahliye indirimi mahiyetindeki düzenlemelerde de 28 Şubat mahpuslarının kapsam dışı bırakıldığını gözlemledik.

Teşebbüsün ötesine geçip gerçekleşmiş bir darbe olarak gündemimize oturan 28 Şubat Darbesi halen insan öğütürken, 20-25 yıllık mahpusların aileleri cezaevi yollarında süründürülürken, çocuklar babasız büyümek, anneler çocuklarına hasret bir ömür sürdürmek zorunda kalırken bir yılı daha geride bırakıyoruz.

90’lı yıllardan bugüne Türkiye ve dünyada çok şey değişmiş, rejimler yıkılıp rejimler kurulmuş, heyecan uyandırıcı devrimler ve halk hareketleri yaşanmış, işgaller ve darbelerle toplumlarımız baskılanmaya ve son yaşadığımız darbe girişimi ile 28 Şubat tekrar hortlatılmaya çalışılmıştır. Bütün bu değişimler karşısında değişmeyen bir zulüm olarak yargıdan kaynaklanan zulümler devam etmiştir.

Defalarca vurguladığımız üzere kendilerini tutuklayanlar tutuklu hale geldiği halde af talebinde bulunmayan, vakur ve onurlu bir duruşla haklarını arayan bu insanların ve ailelerinin hak taleplerine kulak vermek ve gereğini yerine getirmek, açıktır ki başta yargı, iktidar ve TBMM olmak üzere herkesin üzerine düşen önemli bir görevdir.

28 Şubat’ın brifingli yargısının kararlarıyla hapsedilen mazlumların tahliyesi; 28 Şubat’ın tahkim ettiği zemine basarak büyüyen paralel yargının kararlarıyla hapsedilen hemen her çevreden mazlumun tahliyesi; brifingli ve paralel yargı zemininde oluşan önyargılarla oluşturulan içtihatlarla halen devam eden yargı zulümlerinin artık son bulması gerekmektedir.

Bu vesileyle 28 Şubat post modern darbesinin en özel mağduru olan, dönemin Başbakanı Prof. Dr. Necmeddin Erbakan'ı da ölüm yıldönümü olan bu günlerde rahmet ve minnetle anıyoruz.

MAZLUMDER olarak,

-28 Şubat Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin!

-28 Şubat Mahpusları Derhal Serbest Bırakılsın!

talebimizi bir kez daha vurgularız.

Av. Muhammed İkbal KAVALCI

MAZLUMDER Konya Şube Baş. Yrd.

FAALİYET BİLGİLERİKategori Adı Basın AçıklamalarıTarih 2019-02-28
Adres: Şems-i Tebrizi Mahallesi Mazhar Babalık Sokak Adalet İşhanı Kat:1 No: 12 Daire 109 Karatay KONYA